Υλικά για 4 άτομα: 700γρ. κιμά, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 αυγό, 2 φρυγανιές σίκαλης τριμμένες, αλάτι, πιπέρι, 1κ.γλ. κάρυ (προαιρετικό), 150γρ. τυρί ανθότυρο (όχι Κρήτης), 2 μακριές πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες.
Εκτέλεση: Βάλτε πρώτα τον κιμά σε βαθύ μπολ και προσθέστε το αυγό, το κρεμμύδι, τις φρυγανιές, λίγο λάδι και μαϊντανό. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι και το κάρυ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Πλάστε μετά πλατειά μπιφτέκια και τοποθετήστε στη μέση από λίγο τυρί και ψιλοκομμένη πιπεριά. Ξαναζυμώστε τα μπιφτέκια έτσι ώστε να κλείσετε μέσα την γέμιση. Καλύψτε τα με λίγο λάδι και τοποθετήστε τα σε καυτή σχάρα. Ψήστε τα στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές και απολαύστε τα με ωμή σαλάτα .