Συνταγές

Light μακαρονάδα με κιμά

Υλικά για 4-5 πιάτα: 500γρ. σπαγγέτι, 600γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, ½φλ. ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 3 ντομάτες ώριμες τριμμένες, 2κ. μαιντανό, 2 ξύλα κανέλας, 2-3 γαρίφαλα, αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση: Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα νερό με λίγο αλάτι να πάρει βράση. Προσθέστε τα μακαρόνια, ανακατέψτε τα με πιρούνι για να μην κολλήσουν και αφήστε να βράσουν. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι, τον κιμά, τα κρεμμύδια και σοτάρετε. Προσθέστε τις ντομάτες, 1 φλιτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, τα γαρίφαλα και τον μαιντανό. Τα βράζετε για 1 ώρα περίπου, ώσπου να πιει ο κιμάς το ζωμό του και να μείνει με ελάχιστη σάλτσα. Σερβίρετε την μακαρονάδα σας πασπαλισμένη με λίγο κεφαλοτύρι και απλώνετε από πάνω λίγο κιμά.

Print Friendly, PDF & Email

Στείλε τη δική σου διαιτητική συνταγή

Η βοήθειά σου στον εμπλουτισμό του site με νέες ιδέες είναι πολύτιμη. Στείλτε όσες περισσότερες διαιτητικές συνταγές έχεις!

Related Posts