Διαιτολόγος στο Χαλάνδρι από το 1997

Ιωάννης Ζιώγας

Ο Ζιώγας Ιωάννης γεννήθηκε στην Νάουσα και μεγάλωσε στη Βέροια Ημαθίας. Αποφοίτησε από το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης και διετέλεσε την πρακτική του άσκηση στο Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης.

Η επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε με μια χρονιά ως υπέυθυνος του διαιτολογικού τμήματος στο Ινστιτούτο Αδυνατίσματος Body Line στο κεντρικό τους κατάστημα στο Σύνταγμα. Στη συνέχεια συνέχισε να εργάζεται ως Ελεύθερος Επαγγελματίας Διαιτολόγος και διατηρεί το δικό του διαιτολογικό γραφείο στο Χαλάνδρι από το 1997 εως και σήμερα.

Οι εμπειρίες και οι γνώσεις που αποκόμισε μετά από τόσα χρόνια στο επάγγελμα, μα πάνω από όλα η αγάπη του για την υγιεινή διατροφή του δίνουν δύναμη για να συνεχίσει. Στόχος του είναι να βοηθάει όλους τους ανθρώπους που ζητάνε άμεση λύση στο πρόβλημα της παχυσαρκίας και θεωρείται ένας απλός καθημερινός βοηθός και συμπαραστάτης.

Ο διαιτολόγος Ζιώγας Ιωάννης πιστεύει ακράδαντα ότι η καλή ψυχολογία είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στην αντιμετώπιση της νόσου της παχυσαρκίας και δηλώνει απερίφραστα ότι τον μεγαλύτερο όγκο των γνώσεων του δεν τον έχει αποκτήσει από τις σπουδές του, αλλά από την καθημερινή τριβή με τους ανθρώπους μέσα αλλά και έξω από το γραφείο του.

Η λογική του διαιτολόγου είναι η βήμα-βήμα απώλεια βάρους, και δεν πιστεύει ότι αντιμετωπίζεται η παχυσαρκία με μια απλή δίαιτα. Το αδυνάτισμα αναμφίβολα είναι κάτι πιο περίπλοκο, και χρειάζεται μια άλλη δυναμική προσέγγιση. Χρειάζεται έναν συνδυασμό πραγμάτων να συμβουν για να αδυνατίσει οριστικά ένας άνθρωπος.

Τα προγράμματα που προτείνει ο διαιτολόγος στους πελάτες του είναι πλήρως ισορροπημένα σε όλα τα θρεπτικά συστατικά και στοχεύουν στην απώλεια περιττού λίπους και όχι πολύτιμου μυικού ιστού.

Ο διαιτολόγος Ζιώγας Ιωάννης πιστεύει ότι πρέπει να σεβόμαστε το σώμα μας, αν θέλουμε να μας σεβαστεί και αυτό. Επιμένει πως δεν χρειάζεται να καταφεύγουμε σε πολύ δραστικά μέτρα ( δίαιτες αστραπή, μονοφαγίες, χημικές δίαιτες ) για να αποκτήσουμε το σώμα που επιθυμούμε. Ο αυτοέλεγχος πρέπει να υπάρχει στην ποιότητα και στην ποσότητα των τροφών που επιλέγουμε.

Με δυο λόγια… ο διαιτολόγος Ζιώγας Ιωάννης πιστεύει στην πολύ καλή συνεργασία του θεραπευτή με τον διαιτώμενο και θεωρεί πάρα πολύ σημαντική την καλή ψυχολογία και των δυο.

Το site στο οποίο βρίσκεστε τώρα, εκφράζει απόλυτα τον διαιτολόγο Ζιώγα Ιωάννη και είναι μια εικόνα του εαυτού του…