Υλικά: 500 γραμμάρια λιγκουίνι, 1 σκελίδα σκόρδο, 1κ.γλ. φρέσκο θυμάρι, 1 λεμόνι και τον χυμό και το ξύσμα του, 250γρ. ασπρομανίταρα, λίγη παρμεζάνα τριμμένη, αλάτι, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
Εκτέλεση: Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες, τα τοποθετούμε σε μια βαθιά πιατέλα, ρίχνουμε από πάνω το λάδι και προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το φρέσκο θυμάρι και στο τέλος αλάτι. Κατόπιν βάζουμε τα λιγκουίνι στην κατσαρόλα και τα βράζουμε. Όταν γίνουν τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε ζεστά στην πιατέλα με τα μανιτάρια και με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε λίγο μαϊντανό, λίγη παρμεζάνα και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά. Τα μακαρόνια είναι έτοιμα και τα τρώμε μαζί με μια σαλάτα.