Συνταγές

Η πίτα μπομπότα της Περιστέρας

  • Υλικά: 1 κούπα λάδι σπορέλαιο, 1 γιαούρτι πρόβειο, 4 αυγά, αλάτι, 1 κομμάτι τυρί φέτα 12% σε λιπαρά, 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ, 1 κούπα γάλα 1,5% φρέσκο, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 4κ.σ. κολοκύθι βράσμενο.
  • Εκτέλεση: Μέσα σε 1 μπολ σπάμε τα αυγά , ρίχνουμε το γάλα, το λάδι , το γιαούρτι , το κολοκύθι , το μπέικιν , λίγο αλάτι και τριμμένη light φέτα. Τα ανακατεύουμε με το σύρμα όλα μαζι και μετα ρίχνουμε και 2,5 κούπες αλεύρι ( προσέξτε να είναι η ζύμη λίγο πηχτή ). Λαδώνουμε ενα μεγαλούτσικο ταψί , βάζουμε τη ζύμη απλωμένη και ψήνουμε στους 180 για μισή ώρα περίπου , για να κοκκινίσει ελαφρώς… Αυτή η πίτα ονομάζεται μπομπότα , την κάνουν στο χωριό Σφηκιά ή αλλιώς Βόσοβα Ημαθίας και είναι εύκολη, γρήγορη και ελαφριά πίτα.
Print Friendly, PDF & Email

Στείλε τη δική σου διαιτητική συνταγή

Η βοήθειά σου στον εμπλουτισμό του site με νέες ιδέες είναι πολύτιμη. Στείλτε όσες περισσότερες διαιτητικές συνταγές έχεις!

Related Posts