Συνταγές

Η πρασόπιτα της γιαγιάς Φανής

  • Υλικά: Για το ζυμάρι θα χρειαστείτε 2 ποτήρια νερό, λίγο αλάτι και όσο αλεύρι πάρει… Τα υπόλοιπα υλικά είναι: 1 κιλό πράσα, ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα 12% και 3 αυγά.
  • Εκτέλεση: Φτιάξτε πρώτα το ζυμάρι με τα 2 ποτήρια νερό, λίγο αλάτι και όσο αλεύρι πάρει… Το πλάθετε καλά και το χωρίζετε στα δύο. Το ένα κομμάτι το απλώνετε για να γίνει φύλο μεγάλο, μετά το κόβετε σε κομμάτια και τα βάζετε το ένα πάνω στο άλλο και ενδιάμεσα βάζετε λίγο λάδι στο καθένα με το πινέλο. Στη συνέχεια το ξανά ανοίγετε και το τοποθετείτε σε ένα ταψί ελαφρώς λαδωμένο. Μετά ετοιμάστε το μίγμα που θα έχει η πίτα. Τσιγαρίστε τα πράσα με λίγο λάδι και προσθέστε την τριμμένη φέτα και τα αυγά. Ανακατέψτε αυτό το μίγμα και απλώστε το στο ταψί. Το άλλο κομμάτι του ζυμαριού το απλώνετε, το κόβετε σε κομμάτια, το κάνετε πάλι μια στοίβα και στη συνέχεια ανοίξτε το και σκεπάστε την πίτα. Αλείψτε με λάδι και πασπαλίστε την πίτα με λίγο νερό. Ψήστε την στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 35-45 λεπτά και θα γίνει πεντανόστιμη…
  • Αυτή είναι η αγαπημένη πίτα του διαιτολόγου και όποτε πηγαίνει στην Βέροια ξέρει ότι θα είναι έτοιμη από τα χεράκια της μανούλας του…
Print Friendly, PDF & Email

Στείλε τη δική σου διαιτητική συνταγή

Η βοήθειά σου στον εμπλουτισμό του site με νέες ιδέες είναι πολύτιμη. Στείλτε όσες περισσότερες διαιτητικές συνταγές έχεις!

Related Posts