Υλικά: 1 μεγάλο κρεμμύδι, ελαιόλαδο, ½ κιλό ζυμαρικά της αρεσκείας σας, 1 μικρό pummaro κλασσικό, 1 μικρή κονσέρβα τόνο Rio-Mare με λάδι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Εκτέλεση: Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, βάλτε το σε μικρή κατσαρόλα με λίγο λάδι, για να τσιγαριστεί… Την ίδια ώρα βάλτε νερό για να βράσετε ½ κιλό ζυμαρικά και όταν το κρεμμύδι αρχίσει να παίρνει χρώμα ρίξτε και το pummaro και ανακατέψτε… Μετά ανοίξτε τον τόνο και χύστε το λάδι και ρίξτε τον στη σάλτσα και ανακατέψτε… Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ξανά ανακατέψτε μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να πήζει… ( 15 λεπτά περίπου ). Όταν όλα είναι έτοιμα θα αδειάσετε όλη την σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα, και ναι, πολύ σωστά μαντέψατε… ξανά ανακατέψτε και θα γίνει σούπερ η μακαρονάδα. Την τρώμε μόνο με σαλάτα ε;