Υλικά για 4-5 μερίδες: 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (ελιά), κομμένο σε μικρά κομμάτια, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 καρότο κομμένο σε λεπτά μπαστούνια, 1 φύλλο δάφνη, 50ml. ελαιόλαδο, ½φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί, ½φλιτζ. χυμό λεμονιού, 1κ.σ. κόκκινο γλυκό πιπέρι, ½κ.γλυκού σκόνη μουστάρδας, αλάτι, 2/3φλιτζ. νερό, 3 σακουλάκια μακρύκοκκο ρύζι για πιλάφι (375γρ.), αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, φύλλα μαϊντανού, για γαρνίρισμα.
Εκτέλεση: Σε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα ρίχνουμε το κρέας, το κρεμμύδι, το καρότο, την δάφνη, το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5’ περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το κρασί, τον χυμό λεμονιού, το πιπέρι, την σκόνη μουστάρδας, το αλάτι και 2/3 φλ. νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 60’ περίπου, μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας. Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε το ρύζι για πιλάφι και λίγο αλάτι και το αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το κρέας, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε την δάφνη, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε το πιάτο μας και με ωμή σαλάτα.