Υλικά: 4 ασπράδια αυγών, 1κ.γλ. βανίλια, 2κ.σ. ασπαρτάμη σε σκόνη, 1,5κ.σ. αποβουτυρωμένο κακάο και 1 πρέζα αλάτι.
Εκτέλεση: Ρίξτε την πρέζα αλάτι στα ασπράδια και χτυπήστε τα να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Όταν η μαρέγκα θα είναι έτοιμη, ρίξτε την βανίλια και συνεχίστε να χτυπάτε… Προσθέστε σταδιακά την ασπαρτάμη και στο τέλος το κακάο, χωρίς να σταματήσετε να χτυπάτε την μαρέγκα. Μοιράστε την μους σε 4 ποτήρια. Επιτρέπεται να φάτε το ένα εσείς! Καλό είναι να το φάτε το απόγευμα.