- Υλικά: 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, αλάτι, αλεύρι μαλακό όσο πάρει, ½ κιλό σπανάκι και άλλο τόσο πράσα, λίγο άνηθο και μαιντανό, αλάτι, λίγη φέτα Light 12% τριμμένη ( προεραιτικό αν θέλετε να γίνει νηστίσιμη ).
- Εκτέλεση: Αλείψτε με πινέλο ένα ταψί ( μεγέθους ηλεκτρικής κουζίνας ) με λίγο ελαιόλαδο. Μέσα σε 1 μπολ αναμίξτε ½ λίτρο νερό, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και αλεύρι μαλακό όσο πάρει ( προσέξτε ο χυλός πρέπει να είναι ελαφρά πηχτός ). Αδειάστε λίγο-λίγο το χυλό στο ταψί και απλώστε τον ομοιόμορφα. Καθαρίστε και πλύντε περίπου ½ κιλό σπανάκι και άλλο τόσο πράσα, λίγο άνηθο και μαιντανό και στο τέλος ψιλοκόψτε τα. Τρίψτε τα με λίγο αλάτι για να μαλακώσουν και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και λίγη φέτα τριμμένη με 12% λιπαρά ( προεραιτικό είναι το τυρί, αν τυχόν θέλετε να γίνει νηστίσιμη ) και απλώστε τα στο ταψί πάνω από τον χυλό. Πάνω από τα χόρτα απλώστε αλεύρι, τόσο όσο για να καλυφθούν τα χόρτα. Στη συνέχεια ραντίστε το αλεύρι με νερό ( κάντε το με το χέρι έτσι ώστε να νωτίσει το αλεύρι ). Προσθέστε και λίγο ακόμη λαδάκι στην επιφάνεια. Βάλτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς έως ότου ψηθεί. Όταν ψηθεί βγάλτε την από το φούρνο και σκεπάστε την για να μαλακώσει και όταν κευρώσει κόψτε την σε τετράγωνα κομμάτια. Η πίτα αυτή γίνεται συχνά στη Θεσσαλία και είναι πολύ νόστιμη…
Πασπαλόπιτα της πεθεράς

08
Σεπ