Υλικά για 4 μερίδες: 500γρ. σπαγγέτι, 400γρ. φιλέτο τόνου σε νερό, 400γρ. τριμμένες φρέσκες ντομάτες, 2κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 1κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη, 1 σκελίδα σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι.
Εκτέλεση: Βάλτε στο μπλέντερ τις τομάτες, το κρεμμύδι, την κάπαρη, το σκόρδο και πολτοποιήστε τα. Αδειάστε το μείγμα σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέστε 2κ.σ. ελαιόλαδο. Στραγγίξτε τον τόνο και κόψτε τον σε μικρότερα κομμάτια. Ρίξτε τον μετά στη σάλτσα, προσθέστε λίγο αλάτι και αφήστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση. Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες και στραγγίξτε τα. Ανακατέψτε τα με τη σάλτσα και σερβίρετε.