- Υλικά: 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, σπανάκι ή χόρτα διάφορα καθαρισμένα καλά, αλάτι, 1,5 φλιτζάνι τριμμένο τυρί φέτα 12%, 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο Κανάκη ή άλλο παρόμοιο.
- Εκτέλεση: Τσιγαρίστε ελαφρώς λίγο ελαιόλαδο με κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και ρίξτε μέσα ή σπανάκι ή χόρτα διάφορα. Ανακατέψτε τα με τα κρεμμύδια και σκεπάστε τα να μαραθούν , χαμηλώνοντας τη φωτιά. Μετά θα τα αλατίσετε , θα προσθέσετε τυρί φέτα και θα ανακατέψετε πολύ καλά. Απλώστε πρώτα τα μισά φύλλα από το χωριάτικο φύλλο, λαδώνοντας τα ένα-ένα ελάχιστα… Γεμίστε το ταψί με την γέμιση και σκεπάστε την πίτα σας με τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήστε για 45′ την πίτα στους 180 βαθμούς και για άλλα 15-20΄ στους 220 βαθμούς για να ροδίσει καλά.
Σπανακοτυρόπιτα Light

08
Σεπ