Yλικά: 2 κούπες αλεύρι ολικής αλέσεως, 3κ.σ. ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, 1 κούπα ζεστό νερό.
Εκτέλεση: Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι και σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε… Μαζεύουμε σε μπάλα και πατάμε την ζύμη με τα χεράκια μας για 2 λεπτά. Ξαναμαζεύουμε το ζυμάρι σε μπάλα και το βάζουμε σε λαδωμένο μπολ για 15 λεπτά. Χωρίζουμε 8 μπαλάκια και ανοίγουμε 8 φύλλα με τον πλάστη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τις τορτίγιες-πίτες για 1 λεπτό, την κάθε πλευρά. Είναι ετοιμες!