Συνταγές

Το κινέζικο της Ελενίτσας

  • Υλικά: 1 σακουλάκι γαρίδες αποφλοιωμένες, 3κ.σ. ελαιόλαδο, 1 μερίδα ρύζι πιλάφι, μπρόκολο και κουνουπίδι σε κοτσανάκια, 1 πιπεριά πράσινη σε τετράγωνα κομμάτια, 1 καρότο σε λεπτές φέτες, μερικά μανιτάρια σε φέτες, 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο, 1 ρίζα τζίντερ κομμένο σε τρίφτη, 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο. Για την σάλτσα θα χρειαστείτε τα εξής: 2κ.σ. σόγια σος , 2κ.σ. μέλι, 2κ. ξύδι, 2κ. χυμό πορτοκάλι. που ήδη θα έχετε ετοιμάσει και στην πορεία θα προσθέσετε και πολύ λίγο αλατάκι για νοστιμιά…
  • Εκτέλεση: Αρχικά «κάψτε» το τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και ρίξτε το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια ρίξτε τα λαχανικά ( μπρόκολο, κουνουπίδι, πιπεριά, καρότο, μανιτάρια και κρεμμύδι ). Ανακατέψτε τα συνεχώς μέχρι να μαραθούν αρκετά ( πρέπει να είναι τραγανά ). Προσθέστε το τζίντερ και το σκόρδο. Συνεχίστε το ανακάτεμα σε δυνατή φωτιά. Στο μεταξύ έχετε ετοιμάσει τη σάλτσα ως εξής: Βάλτε την σόγια με το μέλι, το ξύδι και τον χυμό πορτοκάλι. Σε ένα άλλο μικρό τηγανάκι τηγανίστε με ελάχιστο λάδι τις γαρίδες ( να μην τις κάψετε… ) και αφού ετοιμαστούν αναμίξτε τα με τα λαχανικά και προσθέστε τη σάλτσα. Ανακατέψτε τα και το γεύμα σας είναι έτοιμο. Φυσικά αυτά θα τα σερβίρετε μαζί με 1 μερίδα ρύζι πιλάφι που ήδη έχετε ετοιμάσει και στην πορεία θα προσθέσετε πολύ λίγο αλατάκι για νοστιμιά… Μην ξεχάσετε να φάτε και μια πράσινη σαλάτα λαχανικών.
Print Friendly, PDF & Email

Στείλε τη δική σου διαιτητική συνταγή

Η βοήθειά σου στον εμπλουτισμό του site με νέες ιδέες είναι πολύτιμη. Στείλτε όσες περισσότερες διαιτητικές συνταγές έχεις!

Related Posts