Συνταγές

Καλαμάρι με πορτοκάλι

 Υλικά: ½και κιλό καλαμάρι, καθαρισμένα και χωρισμένα τα πλοκάμια από το σώμα, 2κ.σ. ελαιόλαδο, 2κ. χυμό πορτοκάλι, 1κ.σ. χυμό λεμόνι και το λεμόνι, ½κ.γλ. ξύσμα από το πορτοκάλι, 4κ.σ. ψιλοκομμένα φυλλαράκια από μυρωδικά ( μαϊντανός ή ρίγανη ή θυμάρι ) ή 2κ.σ. ξερά, κοπανισμένα, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση: Ανάβετε το γκριλ στην πιο υψηλή βαθμίδα, το αφήνετε  να ζεσταθεί πολύ καλά ( περίπου 10 λεπτά ). Λαδώνετε τα καλαμάρια με 1κ. λάδι και τα ψήνετε στην πιο ψηλή σκάλα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα πλοκάμια θέλουν λίγο περισσότερο. Μετά θα τα κόψετε σε λεπτές ροδέλες και βάλτε τα σε 1 μπολ. Προσθέστε 1κ.σ. λάδι, τους χυμούς, το ξύσμα, τα μυρωδικά και λίγο αλατοπίπερο και ανακατέψτε τα. Σερβίρετε τα καλαμάρια με κάποιο σαλατικό και με λίγο ταραμά.

Print Friendly, PDF & Email

Στείλε τη δική σου διαιτητική συνταγή

Η βοήθειά σου στον εμπλουτισμό του site με νέες ιδέες είναι πολύτιμη. Στείλτε όσες περισσότερες διαιτητικές συνταγές έχεις!

Related Posts