- Υλικά: 1 ποτήρι ελαιόλαδο, 1 κιλό αλεύρι, 3 ποτήρια με χυμός από πορτοκάλια, το ξύσμα από 2 πορτοκάλια, 1 σφηνάκι κονιάκ, 1κ.γλ. κανέλα και γαρύφαλλο, 2κ.γλ. baking powder.
- Εκτέλεση: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υγρά υλικά και προσθέτουμε το baking powder. Προσθέτουμε την κανέλα και το γαρίφαλο και ανακατεύοντας σταθερά ρίχνουμε το αλεύρι σε δόσεις. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτή επομένως μόλις τα υλικά μας ομογενοποιηθούν σταματάμε το ζύμωμα. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και πλάθουμε τα κουλουράκια μικρές μπαλίτσες ενώ με ένα πιρούνι τα πιέζουμε λίγο όταν τα ακουμπήσουμε στο ταψί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ειδικά καλούπια ζαχαροπλαστικής αν θέλετε να κάνετε σχέδια στα μπισκότα. Σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς ψήνουμε για μισή ώρα με 40 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο, μέχρι να «ροδίσουν» λιγάκι.
Κουλουράκια πορτοκαλιού νηστίσιμα.
