Συνταγές

Μαρμελάδα φράουλα

Υλικά: 2 κιλά ώριμες και μικρές φράουλες , 1,5 κιλό ζάχαρη , 1 μήλο τριμμένο και τον χυμό ενός λεμονιού.

Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε μιά μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο. Ρίχνουμε την ζάχαρη σε στρώσεις ( φράουλες-ζάχαρη εναλλάξ ). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε στο ψυγείο για μιά νύχτα. Το επόμενο πρωί τρίβουμε μέσα στη κατσαρόλα το μήλο και την βάζουμε σε μέτρια φωτιά ( το μήλο περιέχει πηκτίνη και βοηθά στο πήξιμο της μαρμελάδας ). Μόλις πάρει βράση βγάζουμε τον αφρό και αφήνουμε την μαρμελάδα να δέσει. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Όταν η μαρμελάδα κολλάει και αφήνει μια στρώση στην ανάποδη μεριά της κουτάλας είναι έτοιμη. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Αδειάζουμε την καυτή μαρμελάδα μέσα σε βάζα καυτά και καλά αποστειρωμένα. ( η αποστείρωση των βάζων γίνεται με την τοποθέτηση τους σε ζεστό φούρνο για 10-15 λεπτα ) . Τα καπάκια τα βράζετε σε νερό και τα τοποθετείτε και αυτά καυτά. Σφραγίζουμε τα βάζα, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Print Friendly, PDF & Email

Στείλε τη δική σου διαιτητική συνταγή

Η βοήθειά σου στον εμπλουτισμό του site με νέες ιδέες είναι πολύτιμη. Στείλτε όσες περισσότερες διαιτητικές συνταγές έχεις!

Related Posts