- Υλικά: 5-6 κυδώνια, καστανή ζάχαρη Ζωγράφος, 2κ.σ. χυμό λεμόνι.
- Εκτέλεση: Καθαρίζετε και πλένετε τα κυδώνια και τα κόβετε σε φέτες και μετά τα βάζετε να βράσουν σε κατσαρόλα σκεπασμένα με νερό. Όταν σωθεί το νερό και κοκκινίσει ο ζωμός βγάλτε τα και στραγγίξτε τα… Μετά σε άλλη κατσαρόλα βάλτε τον κόκκινο ζωμό μαζί με την ίδια ποσότητα ζάχαρης και αφήστε τα να βράσουν και να δέσουν… Λίγο πριν να πήξει το μίγμα ρίξτε μέσα τον χυμό λεμόνι, ανακατέψτε… και αφήστε να δέσει καλά. Όταν πήξει και γίνει σαν λουκούμι αδειάστε το σε 1 μπολ και αφήστε το να κρυώσει και θα έχετε ένα τέλειο γλύκισμα για το κεράσετε καλεσμένους!
Κυδωνόπαστο
21
Δεκ