Συνταγές

Λεμονάτες πατάτες για το ρεβεγιόν!

  • Υλικά: 1 κιλό πατάτες ή Κύπρου ή Ελληνικές, 2½κ.σ. σπορέλαιο, μερικά φύλλα φασκόμηλο, 2 καρότα, 2 λεμόνια και ξύσμα από 1 λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη.
  • Εκτέλεση: Θερμαίνουμε αρχικά τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Βάζουμε τις πατάτες και τα καρότα να βράσουν για 6 λεπτά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με το νερό αλατισμένο. Τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε και τις κόβουμε στα 4. Το ίδιο και τα καρότα. Βάζουμε το λάδι σε ένα ταψί που έχει αντικολλητικό χαρτί. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα, το φασκόμηλο, αλατοπίπερο και το ξύσμα λεμονιού και στο τέλος κόβουμε και τα λεμόνια σε τέταρτα και τα φωλιάζουμε ανάμεσα στις πατάτες. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, γυρίζοντας κάθε τόσο συχνά, μέχρι να γίνουν οι πατάτες τραγανές. Με λαβίδα πιέζουμε λιγάκι στο τέλος τις σφήνες λεμονιού και μετά σερβίρουμε τις πατάτες μέσα σε μια μεγάλη πιατέλα. Από τηγανιτές πατάτες, αυτές είναι πολύ καλύτερες.
Print Friendly, PDF & Email

Στείλε τη δική σου διαιτητική συνταγή

Η βοήθειά σου στον εμπλουτισμό του site με νέες ιδέες είναι πολύτιμη. Στείλτε όσες περισσότερες διαιτητικές συνταγές έχεις!

Related Posts