Συνταγές

Πατατοσαλάτα ελαφριά.

Υλικά για 5 μερίδες: 500γρ. πατάτες, λίγο αλάτι, 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, 2κ.σ. ξύδι, 3κ.σ. ελαιόλαδο, 1κ.γλ. μουστάρδα Ντιζόν, φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι, 1/4 φλιτζανιού φρέσκος άνηθος και φρέσκος μαϊντανός ή κόλιανδρος, ψιλοκομμένα (προαιρετικά).

Εκτέλεση: Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες, με τη φλούδα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν. Μπορούμε να δούμε αν έβρασαν τρυπώντας τες πατάτες με πιρούνι ή την άκρη ενός μαχαιριού. Εάν υπάρχει μικρή ή καθόλου αντίσταση, είναι έτοιμες. Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους 2 εκατοστών και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε με ξύδι, λάδι, μουστάρδα και μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε τις πατάτες με τη σάλτσα. Προσθέτουμε τον άνηθο και τον κόλιανδρο. Σερβίρουμε δροσερή ή σε θερμοκρασία δωματίου. Η απλή πατατοσαλάτα συνοδεύετε με 1 βραστό αυγό και με 2-3κ.σ. τυρί κότατζ ή με τόνο κονσέρβα ή με 2 φέτες γαλοπούλα Νίκας καπνιστή light.

Print Friendly, PDF & Email

Στείλε τη δική σου διαιτητική συνταγή

Η βοήθειά σου στον εμπλουτισμό του site με νέες ιδέες είναι πολύτιμη. Στείλτε όσες περισσότερες διαιτητικές συνταγές έχεις!

Related Posts