Υλικά: 1 κιλό αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο), 3 μέτριες πατάτες, 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ή ένα ξερό, 2 κλαράκια άνηθο, 5 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 λεμόνια ( τον χυμό τους ).
Εκτέλεση: Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και τον άνηθο. Τα βάζετε μόνα τους για λίγο στην κατσαρόλα. Μόλις μαραθούν ρίξτε το ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζετε. Στην συνέχεια ρίχνετε τον αρακά και τις πατάτες κομμένες. Ανακατέψτε πολύ καλά και προσθέστε τον χυμό των λεμονιών, αλάτι, πιπέρι και νερό. Αν θέλετε σ’ αυτό το στάδιο μπορείτε να βάλετε και καρότα. Εάν τον φτιάξετε στην χύτρα, απο την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός θέλει 15 λεπτά για να είναι έτοιμο το φαγητό, αλλά στην κατσαρόλα θέλει περίπου 40 λεπτά.