Υλικά για 4 άτομα: 5 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε κύβους, 2 ντομάτες ή ½ συσκευασία ψιλοκομμένο ντοματάκι, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 4κ.σ. ελαιόλαδο. Για την σος γιαουρτιού: 200γρ. γιαούρτι 2% στραγγιστό ή σακούλας, ½κ.γλ. μπούκοβο (ή πάπρικα), 1κ.σ. ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο.
Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς. Απλώνουμε σε ένα ταψάκι τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε, ρίχνουμε λίγο λαδάκι και τις ανακατεύουμε καλά. Τις ψήνουμε για 15 λεπτά. Πρέπει να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε την ντομάτα, το σκόρδο και το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε 4κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία 20 λεπτά σε χαμηλή ψωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μπούκοβο, 1κ.σ. ελαιόλαδο και το σκόρδο. Βγάζουμε το ταψί με τις μελιτζάνες από τον φούρνο από πάνω βάζουμε την σάλτσα ντομάτας και τέλος το γιαούρτι. Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά και είναι έτοιμο! Συνοδεύουμε το πιάτο μας με τυρί και φρυγανιά.