Υλικά: 1 κιλό φρέσκα ή κατεψυγμένα φασολάκια, 4κ. ελαιόλαδο, 4 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, 2 σκελ. λιωμένο σκόρδο, 1 μικρό ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο και 300γρ. ώριμες ντομάτες, 1κ.γλ. αλάτι και 12-15 κόκκους μαύρο πιπέρι.
Εκτέλεση: Σοτάρετε στην αρχή τα κρεμμύδια με το λάδι να μαραθούν. Στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο, τον μαιντανό και τις ντομάτες ξεφλουδισμένες – ψιλοκομμένες, λίγο αλάτι και πιπέρι. Θα τα σοτάρετε όλα αυτά μαζί και μετά να προσθέσετε τα φασολάκια με 1 φλιτζάνι νερό. Τα ανακατεύετε όλα μαζί, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό 60 λεπτά.