Υλικά: ½ κιλό φασόλια μέτρια, 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες, 1 κρεμμύδι τριμμένο, 1κ.σ. πελτέ ντομάτας, 250γρ. σάλτσα από φρέσκια ντομάτα, 1 σελινόριζα ψιλοκομμένη, 1 φύλλο δάφνης, λίγο πιπέρι και αλάτι και ελαιόλαδο.
Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βάλτε τα φασόλια και αφήστε τα ένα βράδυ με νερό. Την επόμενη μέρα βάλτε τα στη φωτιά να βράσουν και όταν πάρουν μια βράση πετάξτε το νερό και βάλτε άλλο. Ξαναβράστε τα σε πιο σιγανή φωτιά και προσθέστε καρότο, κρεμμύδι, πελτέ ντομάτας, σάλτσα ντομάτας, σελινόριζα και το φύλλο δάφνης, λίγο πιπέρι. Προς το τέλος να προσθέσετε αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και η φασολάδα σας θα γίνει πεντανόστιμη.