Υλικά: 250γρ. φακές, 3κ.σ. κρασόξιδο, 200γρ. ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, 4 λιωμένες σκελίδες σκόρδο, 100γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα κονσέρβας, 3κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, 10 κόκκους χονδρό πιπέρι.
Εκτέλεση: Βράζετε τις φακές με άφθονο νερό, όταν έχουν μισοβράσει χύνετε το νερό και προσθέτετε 4 ποτήρια κρύο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πιπέρι και την ντομάτα. Όταν το φαγητό σας είναι έτοιμο και τότε προσθέσεε λίγο… αλάτι και λίγο λάδι και λίγο ξύδι.