Υλικά: ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο, 1 αυγό, 1 κρεμμύδι, 1 φλιτζ. ρύζι Καρολίνα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο.
Εκτέλεση: Μέσα σε μια λεκάνη βάλτε τον κιμά και εκεί δημιουργήστε μια λακκούβα στο κέντρο, εκεί βάλτε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι και το αυγό. Ζυμώστε τα πολύ καλά και πλάστε τα σε μικρές μπαλίτσες. Μετά σε μια κατσαρόλα βάλτε περίπου 2 λίτρα νερό και αφού βράσει ρίξτε λίγο λάδι. Αλευρώστε ένα-ένα τα γιουβαρλάκια και ρίξτε τα μέσα στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει. Αφήστε τα να βράσουν αρκετά αφαιρώντας τον αφρό από την επιφάνεια και όταν τα κατεβάσετε αυγοκόψτε τα αμέσως ( βάλτε σε 1 μπολ 3 κουτάλες ζωμό από τα γιουβαρλάκια και αφήστε το να κρυώσει λιγάκι. Μετά χτυπήστε στο πιάτο το ασπράδι ενός αυγού, να γίνει μαρέγκα, προσθέστε στη συνέχεια και τον κρόκο και χτυπήστε τα πάλι. Τέλος προσθέστε και τον χυμό ενός λεμονιού και τον χλιαρό προς κρύο ζωμό και ανακατέψτε ). Αδειάστε το πιάτο στην κατσαρόλα, κουνήστε την κατσαρόλα και με τα δυο χέρια να ανακατευτούν και είναι έτοιμα. Προσθέσετε και λίγο πιπέρι.