Συνταγές

Μπιφτέκια αφράτα

Υλικά: 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο, 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα, 3κ. γιαούρτι αγελαδινό, ψιλοκομμένα φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, 1κ.γλ. σόδα μαγειρικής, 1κ.γλ. ρίγανη ξερή τριμμένη, αλάτι και πιπέρι, 2κ.σ. ελαιόλαδο.

Εκτέλεση: Σε μεγάλο μπολ βάλτε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το γιαούρτι, τον μαϊντανό, την ρίγανη και τη σόδα και προσθέστε αλατοπίπερο. Ζυμώστε σχολαστικά, ώστε να αναμειχθούν πολύ καλά τα υλικά και σκεπάστε το μπολ με διάφανη μεμβράνη. Βάλτε το στο ψυγείο ένα βράδυ, αν είναι εφικτό, να φουσκώσει και να αφρατέψει από τον συνδυασμό σόδας και γιαουρτιού. Την άλλη μέρα πλάστε μέτρια μπιφτέκια. Αλείψτε τα με λίγο λάδι, βάλτε τα σε ταψί και ψήστε στο γκριλ (προθερμασμένο) για περίπου 12 λεπτά, γυρίζοντάς τα μια φορά ( να μην τα παραψήσετε ).

Print Friendly, PDF & Email

Στείλε τη δική σου διαιτητική συνταγή

Η βοήθειά σου στον εμπλουτισμό του site με νέες ιδέες είναι πολύτιμη. Στείλτε όσες περισσότερες διαιτητικές συνταγές έχεις!

Related Posts