Υλικά για 4-άτομα: 1 κιλό χοιρινό μπούτι σε μερίδες, ½ ποτηράκι ελαιόλαδο, 1κ.σ. βούτυρο γάλακτος, 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 1κ.γλ. κάρδαμο ή μοσχοκάρυδο τριμμένο, 1 ξύλο κανέλα, 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί, 1 μέτριο λάχανο κομμένο όπως στην σαλάτα μας, 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες, 2 τριμμένα καρότα, 1 γεμάτη κ.σ. μπούκοβο γλυκό, μαϊντανός ψιλοκομμένος, αλάτι.
Εκτέλεση: Σε χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ζεστό λάδι με το βούτυρο και το ξύλο κανέλας το κρέας, μέχρι να ροδίσει πολύ ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το κάρδαμο και το σκόρδο και συνεχίζουμε σε δυνατή φωτιά το σοτάρισμα, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί και αλατίζουμε. Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Το σιγο μαγειρεύουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει εντελώς. Όσο μαγειρεύεται το κρέας, βάζουμε το λάχανο σε ευρύχωρο ταψί, το αλατίζουμε καλά, στύβουμε και 1 λεμόνι και με τα χέρια μας το τρίβουμε καλά. Το αφήνουμε να μαραθεί μέχρι να γίνει το κρέας και φυσικά βάζουμε στην κατσαρόλα και το ζουμί που θα μείνει στο ταψί. Ρίχνουμε το λάχανο, την πιπεριά και το καρότο, προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό αν δεν έχει μείνει αρκετό ζουμάκι, σκεπάζουμε και αφήνουμε το λάχανο να μαλακώσει. Στο τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό και κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά.