- Υλικά: 1 λάχανο για σαρμάδες, ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο, 1 αυγό, 1φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα, 2κ.σ. ελαιόλαδο, μαύρο πιπέρι. Και για το αυγολέμονο: 2 αυγά και 1 λεμόνι.
- Εκτέλεση: Ζεματίστε το λάχανο για 10 λεπτά περίπου και τα φύλλα του βάλτε τα να κρυώσουν ένα-ένα ανοικτά. Στη συνέχεια σε 1 μπολ βάλτε τον κιμά, 1 αυγό, το ρύζι, τις 2κ.σ. ελαιόλαδο, μαύρο πιπέρι και το ψιλοτριμμένο κρεμμύδι. Ανακατέψτε το μίγμα και μετά με ένα κουτάλι βάλτε σε κάθε φύλο 1 κουταλιά από το μίγμα, τυλίξτε το και τοποθετήστε το σε μια κατσαρόλα, το ένα δίπλα στο άλλο. Προσθέστε όσα φύλλα περίσσεψαν από πάνω, και καπακώστε τα με 1 πιάτο, ρίξτε και λίγο νερό να σκεπαστούν, μαζί με λίγο λάδι και αφήστε τα να βράσουν σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα περίπου. Μετά κάντε το αυγολέμονο χτυπώντας χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια, ενώστε ασπράδια και κρόκους, προσθέστε και λεμόνι, ρίξτε 2 κουτάλες ζουμί και ρίξτε μετά το αυγολέμονο στην κατσαρόλα. Αναταράξτε καλά την κατσαρόλα με τα δύο σας χέρια και μετά θα σερβιριστείτε και θα απολαύσετε 1 πιάτο τέλειο!
24
Ιούν
Tags:
Related Posts
24
Οκτ
24
Οκτ
16
Ιούν
10
Ιούν
09
Ιούν
09
Ιούν
28
Οκτ
19
Οκτ
Βελούδινη σούπα μπρόκολου
- Posted by ziogas ziogas
Υλικά: 1 συσκευασία μπρόκολο, 2κ.σ. βούτυρο, 150γρ...
19
Οκτ
16
Οκτ
16
Οκτ
16
Οκτ