Συνταγές

Φασολάδα

Υλικά: 500γρ. φασόλια ξερά (μέτρια), 2 καρότα σε ροδέλες, 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 πιπεριά μικρή καυτερή ίσως!!, 1 κύβο ζωμό λαχανικών, 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι μεγάλο με ντομάτα τριμμένη.

Εκτέλεση: Πρώτα μουλιάζετε τα φασόλια αποβραδίς και την άλλη μέρα βάλτε τα σε μπόλικο φρέσκο νερό για 10’ και μετά τα σουρώνετε και προσθέστε στην κατσαρόλα νερό ( να τα σκεπάζει ) μέχρι να πάρουν μια βράση. Για τα επόμενα 10’ ξαφρίζετε τακτικά. Μετά προσθέστε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλερι, την πιπεριά ίσως, τον ζωμό και την ντομάτα. Τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσει η σούπα. Προς το τέλος ρίξτε το λάδι, λίγο αλάτι και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και έγινε η φασολάδα. Μπορείτε να την συνοδέψετε και με 3 ελιές.

Print Friendly, PDF & Email

Στείλε τη δική σου διαιτητική συνταγή

Η βοήθειά σου στον εμπλουτισμό του site με νέες ιδέες είναι πολύτιμη. Στείλτε όσες περισσότερες διαιτητικές συνταγές έχεις!

Related Posts