Υλικά για 3-4 άτομα: 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου, 4φλ. νερό, 1/4φλ. ρύζι για σούπα, 3 αυγά, 3κ.σ λεμόνι, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση: Σε βαθιά κατσαρόλα βράζουμε το νερό και διαλύουμε τον κύβο από ζωμό κοτόπουλου. Προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε 7-8 λεπτά να βράσει. Αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σε 1 μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με το λεμόνι μέχρι να ανακατευτούν σωστά. Στο μπολ με τα αυγά ρίχνουμε σιγά σιγά περίπου 1 φλιτζάνι από το νερό του ρυζιού, ανακατεύοντας παράλληλα καλά με σύρμα. Ρίχνουμε το ζουμί με τα αυγά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι το αυγό να διαλυθεί και η σούπα να πήξει, για 1-2 λεπτά. Δοκιμάζουμε και ανάλογα προσθέτουμε αλάτι ή πιπέρι.