Υλικά: μοσχάρι ( ποντίκι ή ελιά ), 2κ. ελαιόλαδο, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 2 κούπες χυμό ντομάτας, λίγο αλάτι, πιπέρι, 4 κόκκους μπαχάρι, ρύζι μπασμάτι
Εκτέλεση: Ψωνίστε μοσχάρι, πλύντε το καλά και κόψτε το σε κομμάτια και βάλτε το σε κατσαρόλα να ζεσταθεί, να στεγνώσει εξωτερικά. Προσθέστε 2κ. ελαιόλαδο και ανακατέψτε μέχρι να ροδίσει… Μετά ρίξτε μέσα τα κρεμμύδια, ανακατέψτε και προσθέστε τον χυμό ντομάτας, λίγο αλάτι, πιπέρι και μπαχάρι. Αφήστε τα να βράσουν με το ανάλογο νερό, μέχρι να μείνει λίγη σάλτσα ( στη χύτρα 50΄ ή στην κατσαρόλα 1 ωρίτσα περίπου ). Συνοδέψτε το κρέας με λίγο ρύζι μπασμάτι. Το ρύζι βράστε το με νερό στην κατσαρόλα και λίγο αλάτι. Όταν βράσει το αποσύρετε από τη φωτιά, το σουρώνετε και αφού λιώσετε μέσα στην κατσαρόλα 1κ.σ. βιτάμ Χωριό θα το αδειάσετε μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε το πολύ λίγο και είναι έτοιμο…