Συνταγές

Μπουρίτος με κιμά

  • Υλικά: 450γρ. μοσχαρίσιος άπαχος κιμάς, 1 καλό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1φλ. μικρό ελαιόλαδο, 100γρ. ημίσκληρο τυρί 10% τριμμένο στο χοντρό τρίφτη, 150γρ. καθαρισμένη φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη σε καρέ, ½κ.γλ. κανέλα, ½κ.γλ. κύμινο, 70γρ. πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη σε καρέ, 2-3 φύλλα μαρούλι ψιλοκομμένο, λίγο καυτερό τσίλι και λίγο αλάτι και 4 πίτες τορτίγια ολικής αλέσεως.
  • Εκτέλεση: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέστε τον κιμά και μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Ανακατεύετε μαζί με το αλάτι, το καυτερό τσίλι, την κανέλα και το κύμινο και μαγειρέψτε για 3 ακόμη λεπτά. Αδειάστε τον κιμά σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα υγρά και τον αφήνετε να κρυώσει. Στην συνέχεια απλώνετε τον κιμά σε 4 πίτες και τις πασπαλίζετε με την ντομάτα, το μαρούλι, την πιπεριά και το τριμμένο τυρί. Βάζετε τις πίτες σε ένα ταψί και ψήνετε για 3 λεπτά στο γκριλ, στην μεσαία σκάλα. Σερβίρετε τις πίτες και τις τρώτε συνοδευτικά με μια αγγουροντομάτα που έχει 1κ.σ. λάδι.
Print Friendly, PDF & Email

Στείλε τη δική σου διαιτητική συνταγή

Η βοήθειά σου στον εμπλουτισμό του site με νέες ιδέες είναι πολύτιμη. Στείλτε όσες περισσότερες διαιτητικές συνταγές έχεις!

Related Posts