Υλικά: Mαγιά νωπή ( το μισό και λίγο παραπάνω από το μεγάλο πακέτο συσκευασμένης νωπής μαγιάς ), 1 μεγάλη κούπα γάλα για την μαγιά, 1κ.γλ. ζάχαρη, 1/2 κ.γλ. αλάτι, 3 κιλά αλεύρι Robin Hood στην κίτρινη συσκευασία και 1 κιλό αλεύρι μαλακό ( προσέξτε μετράτε με την ίδια μεγάλη κούπα όλες τις δόσεις ), 2 κούπες γάλα στην κατσαρόλα, 1 κούπα καλαμποκέλαιο, 1 κούπα βιτάμ 1 κιλό ζάχαρη + 1 κούπα, 1 φακελάκι κοπανισμένο μαχλέπι, 1 φακελάκι κοπανισμένο κακουλέ, ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 2 βανίλιες.
Εκτέλεση: Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι μια πολύ μεγάλη κούπα γάλα φρέσκο να ζεσταθεί… Όταν ζεσταθεί ρίξτε μέσα 1κ. γλυκού ζάχαρη και ½κ. γλυκού αλάτι ( μην μειώσετε την δόση γιατί δεν θα γίνει σωστά η συνταγή ). Τρίψτε μέσα 30 γραμμάρια μαγιά νωπή. Ανακατέψτε καλά να διαλυθεί και προσθέστε τόσο αλεύρι όσο να δημιουργηθεί χυλός. Σκεπάστε καλά το κατσαρολάκι και τυλίξτε με μια πετσέτα και με μια κουβέρτα για να φουσκώσει , περίπου 20 λεπτά ( προσοχή πρέπει να είναι σε ζεστό μέρος ). Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα βάλτε 1 κούπα αραβοσιτέλαιο ( προσέξτε μετράτε με την ίδια μεγάλη κούπα όλες τις δόσεις ) , 2 κούπες γάλα , 1 κούπα βιτάμ , 1 κιλό ζάχαρη και 1 κούπα ακόμη , 2 βανίλιες , ξύσμα από ένα πορτοκάλι και από 1 φακελάκι μαχλέπι και 1 φακελάκι κακουλέ κοπανισμένα. Βάλτε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας , αρχικά σε δυνατή φωτιά και μετά σε σιγανή για να λιώσουν όλα μαζί. Όταν λιώσουν ρίξτε μέσα 12 αυγά συν 1 κρόκο ( ήδη χτυπημένα στο μίξερ ) και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και σβήστε το μάτι. Μέσα στην κατσαρόλα τρίψτε την υπόλοιπη νωπή μαγιά που περίσσεψε. Αποσύρετε την κατσαρόλα από το μάτι. Σε μια μεγάλη λεκάνη αδειάστε δυο συσκευασίες αλέυρι Robin Hood και ανοίξτε μια λακούβα στη μέση. Ρίξτε το μίγμα της μαγιάς και ανακατέψτε με τα χεράκια σας. Προσθέστε το μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίστε το ανακάτεμα ( μπορείτε στην αρχή να χρησιμοποιήσετε και το μίξερ , αλλά στο τέλος πρέπει να βάλετε τα χεράκια σας ). Προσθέστε σιγά σιγά αλεύρι και ζυμώνετε σηκώνοντας την ζύμη από κάτω προς τα πάνω για να κάνει ίνες. Συνήθως παίρνει 4 κιλά αλεύρι συνολικά ( 3 κιλά Robin και 1 μαλακό σε όλη τη συνταγή ). Ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω , ίσως όχι και η ζύμη θα κολλάει στα χέρια , αλλά θα είναι έτοιμη όταν θα ξεκολλάει όοοοολη από την λεκάνη. Σκεπάστε την λεκάνη και βάλτε τη σε ζεστό μέρος , σκεπασμένη με κουβέρτα για να φουσκώσει η ζύμη. Θα χρειαστεί περίπου 1,5-2 ώρες. Όταν φουσκώσει βρέξτε τα χέρια σας με καλαμποκέλαιο και πλάθετε τα τσουρέκια σε 7 μεγάλες πλεξούδες. Στρώστε λαδόκολα σε 4 ταψιά , αλλείψτε με λίγο καλαμποκέλαιο τις λαδόκολες και τοποθετήστε δυο τρουρέκια σε κάθε ταψί. Σκεπάστε τα ταψιά με τραπεζομάντηλο και κουβέρτα και αφήστε τα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν ξανά. Θα χρειαστεί περίπου 20 λεπτά από τη στιγμή που θα τα πλάσετε για να φουσκώσουν. Χτυπήστε 1 ολόκληρο αυγό και 1 ασπράδι και λίγο καλαμποκέλαιο και αλλείψτε τα τσουρέκια πριν τα ψήσετε. Ψήστε ένα ένα ταψί στους 180 βαθμούς Κελσίου , στον αέρα και όταν ροδίσουν από πάνω ανοίξτε το φούρνο και σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο. Από την στιγμή που θα βάλετε το αλουμινόχαρτο θα χρειαστούν περίπου 20-25 λεπτά ( ανάλογα με τον φούρνο ) και πριν τα βγάλετε από τον φούρνο τρυπήστε τα με ένα πιρούνι και δοκιμάστε τα… ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ και ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΦΟΥΛΑΣ και σας συνιστώ… πριν ξεκινήσετε να διώξετε παιδιά , γατιά , σκυλιά από κοντά σας , γιατί θα πρέπει να αφοσιωθείτε στα τσουρέκια σας και όταν θα τα τρώτε θα με θυμάστε για πάντα!! Εγώ όποτε τα τρώω θυμάμαι την Φούλα.