Υλικά: 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 4κ.σ. ελαιόλαδο, 2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, αλάτι, κόκκους μαύρο πιπέρι, 1 κιλό φρέσκα ή κατεψυγμένα φασολάκια, 1 φλιτζάνι νερό, λευκό άπαχο τυρί για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση: Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με τις 4κ.σ. ελαιόλαδο, μέχρι να μαραθούν. Προσθέστε μετά τις 2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο, το ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, τις 2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, λίγο… αλάτι και μερικούς κόκκους μαύρο πιπέρι. Τα σοτάρετε όλα μαζί και προσθέστε τα φρέσκα ή κατεψυγμένα φασολάκια και 1 φλιτζάνι νερό. Ανακατέψτε λίγο, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το φαγητό να ψηθεί, σε χαμηλή φωτιά, για 50’ περίπου… Το συνοδεύετε με λευκό άπαχο τυρί.