Συνταγές

Φασολάκια γιαχνί

Υλικά: 1 κιλό φασολάκια φρέσκα, 1 κονσέρβα ντοματάκι, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο, μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 πατατούλες, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση: Με ένα μαχαίρι κόβετε τις δύο άκρες από τα φασολάκια και αφαιρείται τις κλωστές που πιθανόν να έχουν. Αν είναι πολύ μακριά, μπορείτε να τα κόψετε στα δύο. Τα πλένετε και τα αφήνετε στο σουρωτήρι για να στραγγίξουν. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέστε σκόρδο και ανακατέψτε για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέστε τις ντομάτες, λίγο νερό και λίγο ελαιόλαδο και μόλις πάρουν βράση ρίξτε τα φασολάκια και τις πατάτες. Αλατοπίπερώστε και σιγοβράστε το φαγητό 40–50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φασολάκια. Περίπου 10 λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά, ρίξτε και ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατέψτε και έγινε.

Print Friendly, PDF & Email

Στείλε τη δική σου διαιτητική συνταγή

Η βοήθειά σου στον εμπλουτισμό του site με νέες ιδέες είναι πολύτιμη. Στείλτε όσες περισσότερες διαιτητικές συνταγές έχεις!

Related Posts