- Υλικά για 4-5 μερίδες: 1 κιλό καλαμάρια, 3 ντομάτες φρέσκιες, 1κ.σ. πελτέ, αλάτι, πιπέρι μαύρο, λίγο ελαιόλαδο, ½κ.γλ. μαύρη ζάχαρη και άγριο ρύζι Agrino ( 2 κούπες για 4 άτομα ).
- Εκτέλεση: Κόψτε τα καλαμάρια σε ροδέλες. Βάλτε μέσα στην χύτρα τα καλαμάρια , την φρέσκια ντομάτα , τον πελτέ , αλάτι , πιπέρι , λίγο ελαιόλαδο και την ζάχαρη. Προσθέστε 1 ποτήρι νερό στη χύτρα και κλείστε την χύτρα για 10 λεπτά. Ανοίξτε την χύτρα και βάλτε την στο μάτι για να δέσει η σάλτσα ( περίπου 10 λεπτά βράσιμο ). Το καλαμάρι έχει την ιδιότητα να χυλώνει την σάλτσα. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίξτε νερό , λίγο αλάτι και αφήστε το να βράσει. Μόλις βράσει ρίξτε το ρύζι και αφήστε το να βράσει καλά , περίπου 15 λεπτά. Αφήστε το λίγο να κρυώσει και συνοδέξτε τα καλαμάρια με άγριο ρύζι και πράσινη ωμή σαλάτα.
Καλαμάρια κοκκινιστά με ρύζι της Λένας

08
Σεπ