Υλικά: 250γρ κόκκινη φακή, 1 κρεμμύδι, 1 ντομάτα, 2 καρότα.
Εκτέλεση: Βάζουμε τη φακή για 5 λεπτά να βράσει με ½ λίτρο νερό στην κατσαρόλα και μετά βγάζουμε το νερό. Μετά βάζουμε άλλο νερό ( 1 λίτρο περίπου ) και προσθέτουμε τα λαχανικά κομμένα, λίγο αλάτι και πιπέρι. Μισή ώρα βράσιμο και μετά λιώσιμο-πολτοποίηση με ένα ειδικό εργαλείο που υπάρχει για αυτή την δουλειά. Την σερβίρουμε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και την τρώμε συνοδεία λίγο λευκό τυρί και 1 φρυγανιές Elite.