Συνταγές

Μπριζόλες μοσχαρίσιες στο χαρτί

Υλικά: 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες, 2 κρεμμύδια ξερά, σε λεπτές φετούλες, 2 κλαδάκια θυμάρι, 2/3 φλιτζανιού λευκό κρασί, 3/4 φλιτζανιού ξίδι βαλσαμικό, 6κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι μαύρο χοντροτριμμένο.

Εκτέλεση: Ετοιμάζετε την μαρινάδα για τις μπριζόλες: Ανακατεύετε σε γυάλινο μπολ τα κρεμμύδια, το θυμάρι, το πιπέρι, αλάτι, το λευκό κρασί, το βαλσαμικό ξίδι και το ελαιόλαδο. Βάζετε σε βαθύ σκεύος τις μπριζόλες, φροντίζοντας να μην καλύπτει η μία την άλλη και τις περιχύνετε με τη μαρινάδα. Σκεπάζετε με μεμβράνη κουζίνας και τις αφήνετε για 3 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστούν. Στραγγίζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις ψήνετε σε σχαροτήγανο καλά ζεσταμένο σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν πρώτα από τη μία και ύστερα από την άλλη. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στο γκριλ. Κατόπιν, τοποθετείτε την κάθε μπριζόλα ξεχωριστά σε ένα φύλλο λαδόκολλας, τις αλατίζετε, τις περιχύνετε με λίγη μαρινάδα και τις τυλίγετε σε πακέτα. Ψήνετε τα πακέτα στο γκριλ για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά ( ο χρόνος εξαρτάται από το πάχος της μπριζόλας ).

Print Friendly, PDF & Email

Στείλε τη δική σου διαιτητική συνταγή

Η βοήθειά σου στον εμπλουτισμό του site με νέες ιδέες είναι πολύτιμη. Στείλτε όσες περισσότερες διαιτητικές συνταγές έχεις!