Υλικά: 1 πακέτο πένες, 2 ντομάτες ώριμες, 4κ.σ. ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι τόνο κονσέρβα σε νερό, 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο, 1 φύλλο δάφνη, λίγο μαιντανό, αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση: Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα τις ντομάτες, λάδι, σκόρδο, δάφνη, αλάτι, πιπέρι, 1 φλιτζάνι νερό και τα σιγοβράζετε για 30 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αφαιρείτε την δάφνη, προσθέτετε τον τόνο, τον μαιντανό και τα αφήνετε να βράσουν 4-5 λεπτά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βάζετε σε μια άλλη κατσαρόλα νερό με αλάτι να βράσουν, ρίχνετε τα μακαρόνια και τα ανακατεύετε με ένα πιρούνι για να μην κολλήσουν και τα βράζετε… Μετά τα σουρώνετε και τα βάζετε μέσα στην κατσαρόλα και προσθέτετε την σάλτσα. Ανακατεύετε και είναι έτοιμο το πιάτο σας. Τρώτε 1 πιάτο βαθύ αλλά όχι παραγεμισμένο μαζί με μια σαλάτα.