Συνταγές

Σουτζουκάκια

Υλικά:  ¼ μοσχαρίσιο κιμά, 1 φέτα ξερό ψωμί (χωρίς την κόρα), 1 κρεμμύδι, 1 αυγό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, αν θέλετε κύμινο, 1 πιπεριά, 1 ψιλοκομμένη μελιτζάνα,ντομάτα φρέσκια ή το πουμαρό, αλάτι, λίγο πιπέρι, ½κ.γλυκού μαύρη ζάχαρη.

Εκτέλεση: Σε ¼ μοσχαρίσιο κιμά (είναι για 2 άτομα) βάλτε 1 φέτα ξερό ψωμί (χωρίς την κόρα), 1 κρεμμύδι, 1 αυγό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και αν θέλετε κύμινο. Πλάστε το μίγμα σαν κεφτέδες (σε μακρουλό σχήμα). Περάστε τα λίγο από ένα τηγάνι (ελαφρό τηγάνισμα) για να δέσουν με τα υγράτους. Βγάλτε τα από το τηγάνι και ρίξτε στο ίδιο λάδι 1 πιπεριά και αν θέλετε 1 ψιλοκομμένη μελιτζάνα για να σοταριστούν… Προσθέστε και ντομάτα φρέσκια ή το πουμαρό, αλάτι, λίγο πιπέρι και ½κ.γλυκού μαύρη ζάχαρη. Αφήστε τα να βράσουν, προσθέστε τα σουτζουκάκια προς το τέλος να βράσουν και αυτά μαζί τους.

Print Friendly, PDF & Email

Στείλε τη δική σου διαιτητική συνταγή

Η βοήθειά σου στον εμπλουτισμό του site με νέες ιδέες είναι πολύτιμη. Στείλτε όσες περισσότερες διαιτητικές συνταγές έχεις!