- Υλικά: 1 σακουλάκι γαρίδες αποφλοιωμένες, 3κ.σ. ελαιόλαδο, 1 μερίδα ρύζι πιλάφι, μπρόκολο και κουνουπίδι σε κοτσανάκια, 1 πιπεριά πράσινη σε τετράγωνα κομμάτια, 1 καρότο σε λεπτές φέτες, μερικά μανιτάρια σε φέτες, 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο, 1 ρίζα τζίντερ κομμένο σε τρίφτη, 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο. Για την σάλτσα θα χρειαστείτε τα εξής: 2κ.σ. σόγια σος , 2κ.σ. μέλι, 2κ. ξύδι, 2κ. χυμό πορτοκάλι. που ήδη θα έχετε ετοιμάσει και στην πορεία θα προσθέσετε και πολύ λίγο αλατάκι για νοστιμιά…
- Εκτέλεση: Αρχικά «κάψτε» το τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και ρίξτε το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια ρίξτε τα λαχανικά ( μπρόκολο, κουνουπίδι, πιπεριά, καρότο, μανιτάρια και κρεμμύδι ). Ανακατέψτε τα συνεχώς μέχρι να μαραθούν αρκετά ( πρέπει να είναι τραγανά ). Προσθέστε το τζίντερ και το σκόρδο. Συνεχίστε το ανακάτεμα σε δυνατή φωτιά. Στο μεταξύ έχετε ετοιμάσει τη σάλτσα ως εξής: Βάλτε την σόγια με το μέλι, το ξύδι και τον χυμό πορτοκάλι. Σε ένα άλλο μικρό τηγανάκι τηγανίστε με ελάχιστο λάδι τις γαρίδες ( να μην τις κάψετε… ) και αφού ετοιμαστούν αναμίξτε τα με τα λαχανικά και προσθέστε τη σάλτσα. Ανακατέψτε τα και το γεύμα σας είναι έτοιμο. Φυσικά αυτά θα τα σερβίρετε μαζί με 1 μερίδα ρύζι πιλάφι που ήδη έχετε ετοιμάσει και στην πορεία θα προσθέσετε πολύ λίγο αλατάκι για νοστιμιά… Μην ξεχάσετε να φάτε και μια πράσινη σαλάτα λαχανικών.
Το κινέζικο της Ελενίτσας

08
Σεπ