Υλικά: 2 φλιτζάνια καστανό ρύζι, 1 κούπα γάλα άπαχο, 3κ.σ. μαύρη ζάχαρη ή 3/4 της κούπας σιρόπι σφενδάμου, 1/4κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας και κανέλα για το γαρνίρισμα.
Εκτέλεση: Βάζετε το ρύζι σε γουόκ ή κατσαρολάκι με 4 κούπες νερό σε μέτρια θερμοκρασία. Το αφήνετε να βράσει και χαμηλώνετε λίγο ακόμα την θερμοκρασία μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να γίνει μαλακό το ρύζι. Θα χρειαστούν 10-12 λεπτά. Προσθέστε το γάλα, τη ζάχαρη (μπορείτε να την λιώσετε σε λίγο νερό πριν την προσθέσετε) και ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά ή λίγο περισσότερο. Τελευταία προσθέστε την βανίλια και χωρίστε το σε μπολάκια. Γαρνίρετε με κανέλα.