Υλικά: 500γρ. φιογκάκια ή ένα άλλο ζυμαρικό, 1 κρεμμύδι, 2σκ. σκόρδο, 2-3 μανιτάρια, 2 καρότα, ½ μπρόκολο, 2 κλωνάρια σέλερι, 1 πράσο (το λευκό μέρος), 4κ.σ. ελαιόλαδο, 500γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, ½ λίτρο ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι, 1 ξυλάκι κανέλα, 3 γαρίφαλα.
Εκτέλεση: Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κόψτε σε μεγάλα κομμάτια τα υπόλοιπα λαχανικά και αλέστε τα στον πολυκόφτη. Σε ένα βαθύ σκεύος με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Όταν το κρεμμύδι καραμελώσει προσθέστε και τα αλεσμένα λαχανικά και τα σοτάρετε για 1 λεπτό περίπου. Στην συνέχεια προσθέστε χυμό ντομάτας, ζεστό νερό, τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο. Σκεπάστε και σιγοβράστε μέχρι η σάλτσα να χυλώσει. Αυτό θα πάρει γύρω στα 15-20 λεπτά. Στο μεταξύ ετοιμάστε τα ζυμαρικά. Βράστε τα φιογκάκια σε αλατισμένο νερό για 12 λεπτά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας πρώτα στο πιάτο τριμμένο πεκορίνο και 1κ.σ. από την σάλτσα. Στη συνέχεια βάλτε στο πιάτο τα ζυμαρικά, και περιχύστε τα με σάλτσα.