Υλικά: 1 λίτρο νερό, 1 κρεμμυδάκι, μαϊντανό, δυόσμο, ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο, 1 φλιτζάνι ρύζι για σούπες, χυμό από ένα λεμόνι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εκτέλεση: Βάλτε το 1 λίτρο νερό στη φωτιά να βράσει. Ψιλοκόψτε κρεμμυδάκι, μαϊντανό και δυόσμο και ανακατέψτε τα μαζί με το ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο + 1 φλιτζάνι ρύζι για σούπες. Ζυμώστε και πλάστε μικρά γιουβαρλάκια ( τα μικρά βράζουν πιο γρήγορα ) και ρίξτε τα στ0 βραστό νερό για 25 λεπτά. Προσθέστε χυμό λεμονιού και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απολαύστε.