Συνταγές

Κοτόπουλο με πιπεριές και ρύζι

Υλικά: 2κ.σ. ελαιόλαδο, 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές, 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες, ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί, 400γρ. ντοματάκια κονκασέ, 1κ.σ. πάπρικα γλυκιά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 1κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 κεσεδάκι (200γρ.) στραγγιστό γιαούρτι 2%. Για το σερβίρισμα βρασμένο ρύζι καστανό.

Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το κρέας για 4-5 να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αφήνουμε τα λαχανικά να μαραθούν για 4-5΄και μετά σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2΄ και να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο, για περίπου 40΄ και αφού βράσει το φαγητό, το αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε ρύζι στα πιάτα και από πάνω τοποθετούμε 1 μερίδα κοτόπουλο μαζί με την σάλτσα του.

Print Friendly, PDF & Email

Στείλε τη δική σου διαιτητική συνταγή

Η βοήθειά σου στον εμπλουτισμό του site με νέες ιδέες είναι πολύτιμη. Στείλτε όσες περισσότερες διαιτητικές συνταγές έχεις!

Related Posts