Υλικά: 1 κιλό καλαμάρια, 1 φρυγανιά τριμμένη, αλάτι και λίγο ελαιόλαδο.
Εκτέλεση: Καθαρίστε το καλαμάρι και χωρίστε τα πλοκάμια από τα σκληρά μέρη. Ξεπλύνετε με νερό και κόψτε το καλαμάρι σε ροδέλες. Βάλτε μετά την τριμμένη φρυγανιά σε 1 μπολ και ρίξτε μια μια μέσα τις ροδέλες. Τις τοποθετείτε στη συνέχεια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και βάζετε λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο φούρνο στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά. Προσθέστε και λίγο αλάτι στο τέλος. Σερβίρονται με μερικές φέτες λεμόνι και απολαμβάνετε το πιάτο σας με μια σαλάτα ωμή.