Συνταγές

Λιγκουίνι με σάλτσα

  • Υλικά: 500γρ. λιγκουίνι, 500γρ. ντοματίνια κομμένα στην μέση, 1 κρεμμύδι, 6 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες, ½κ.γλ. κόκκινο πιπέρι, 2 κλωναράκια βασιλικό ( και λίγο ακόμη για γαρνίρισμα ), 2κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 4½φλιτζ. νερό.
  • Εκτέλεση: Βάζετε το ζυμαρικό, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κόκκινο πιπέρι, τον βασιλικό, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό σε μεγάλη κατσαρόλα. Τα αφήνετε και βράζουν σε δυνατή φωτιά. Βράζετε το μείγμα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα ζυμαρικά σας να γίνουν «all dente» και το νερό να έχει σχεδόν εξατμιστεί ( περίπου 9 λεπτά θέλει ). Αλατοπιπερώνετε και γαρνίρετε με βασιλικό. Σερβίρονται με λίγο τυρί παρμεζάνα ή με κεφαλοτύρι ή άλλο τυρί και συνοδεύονται με κάποια σαλάτα ωμή πράσινη.
Print Friendly, PDF & Email

Στείλε τη δική σου διαιτητική συνταγή

Η βοήθειά σου στον εμπλουτισμό του site με νέες ιδέες είναι πολύτιμη. Στείλτε όσες περισσότερες διαιτητικές συνταγές έχεις!

Related Posts