Υλικά: 2 λίτρα γάλα φρέσκο με 3,5% λιπαρά, αρκετό ξίδι.
Εκτέλεση: Βάλτε στην κατσαρόλα να βράσουν 2 λίτρα γάλα φρέσκο με 3,5% λιπαρά και όταν θα αρχίσει να φουσκώνει ραντίστε το με αρκετό ξίδι, μέχρι να κάνει τον διαχωρισμό. Στη συνέχεια θα το περάσετε από ένα τούλι και ότι απέμεινε βάλτε το σε ένα ταπεράκι για να κρυώσει λίγο. Αλατίστε το πολύ καλά, τοποθετήστε το μερικές ώρες στο ψυγείο και είναι έτοιμο το άπαχο τυρί της δίαιτας!