Συνταγές

Τυρί από γιαούρτι

Υλικά: 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 5% λιπαρά, 1κ.γλ. κόφτη αλάτι, 1 φακελάκι ζελατίνη.

Εκτέλεση: Σε 1 μπολ βάζουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ καλύπτουμε το εσωτερικό του με τουλουπάνι, έτσι ώστε να εξέχουν οι άκρες και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Μαζεύοντας τις τέσσερις άκρες απ’ το τουλουπάνι σαν δισάκι, δένουμε καλά με σπάγγο έτσι ώστε το γιαούρτι να γίνει μία μπάλα καλυμμένη από το τουλουπάνι. Τις δύο άκρες του ίδιου σπάγγου τις δένουμε σε ξύλινη κουτάλα η οποία θα μας βοηθήσει να στερεώσουμε το τουλουπάνι με το γιαούρτι για να στραγγίξει και να φύγει το περιττό νερό. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το τουλουπάνι και στερεώνουμε την κουτάλα, στην οποία είναι δεμένο, στο χείλος της κατσαρόλας, έτσι ώστε να κρέμεται το τουλουπάνι και να στραγγίζει το γιαούρτι. Το αφήνουμε να στραγγίξει μέσα στο ψυγείο για 2 μέρες. Στη συνέχεια ανοίγουμε το τουλουπάνι και βάζουμε το τυρί σε ένα τάπερ ρηχό. Βάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για να μαλακώσουν και μετά ζεσταίνουμαι μισό φλιτζάνι γάλα και προσθέτουμε τις ζελατίνες για να λιώσουν. Προσθέτουμε το μείγμα της ζελατίνης με το γάλα στο τάπερ με το τυρί, και μετά τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο. Έτσι έχουμε το δικό μας τυρί και με 5% λιπαρά παρακαλώ!!

Print Friendly, PDF & Email

Στείλε τη δική σου διαιτητική συνταγή

Η βοήθειά σου στον εμπλουτισμό του site με νέες ιδέες είναι πολύτιμη. Στείλτε όσες περισσότερες διαιτητικές συνταγές έχεις!

Related Posts